La Rochelle, een duik in de wereld van de zee

La Rochelle, een plaats die al 1000 jaar bestaat en rijk is aan stedelijk en historisch erfgoed. Het is de dichtstbevolkte stad van het departement Charente Maritime. Inderdaad de stad heeft het geluk dat het een klimaat heeft met warme zomers en zachte winters, dit maakt het tot een van de aangenaamste steden aan de Atlantische Kust. La Rochelle vormt in de eerste plaats al sinds de 12e eeuw, een beroemd havencomplex met zijn drie havens (vissershaven, handelshaven en een jachthaven).

Naast zijn charme en klimaat is de bekendheid van de stad te danken aan het beroemde aquarium dat tot de grootste privé-aquariums van Europa behoort. Op een oppervlak van 8445 m2 kunt u er 12.000 dieren en 600 verschillende soorten zien, verdeeld over 75 verschillende aquariums. Elk jaar telt het aquarium 800.000 bezoekers, waardoor het gerekend wordt tot het meest bezochte aquarium in Frankrijk.

Gelegen op bijna 1,30 u van Camping de l'Estuaire ****, dus zorg dat u een bijzonder bezoek aan de historische hoofdstad van Auni niet mist !