Het eiland Oleron en zijn oesters

Het eiland Oléron, dat wordt beschouwd als het grootste Franse eiland na Corsica met zijn 175 km² oppervlak, mag u niet aan u voorbij laten gaan als u in Charente Maritime bent. Het eiland, gelegen tussen duinen, kliffen, bossen, wijngaarden, oesterkwekerijen en vissluizen, biedt een verscheidenheid aan landschappen die u met de fiets, te voet of te paard kunt ontdekken. Er gaat niets boven langs de kleurrijke hutjes flaneren, over de 70 km lange stranden of het proeven van de beroemde oesters uit Marennes Oléron aan zee.

Het eiland biedt diverse activiteiten op 1,5 uur afstand van Camping de l'Estuaire **** : zwemactiviteiten of rondleidingen langs cultureel en historisch erfgoed staan op het programma van uw excursie.

Ook niet te missen is de beklimming van de vuurtoren van Chassiron, welke een prachtig uitzicht over “ile de Ré” en het beroemde Fort Boyard biedt. Als u zin heeft in een bijzondere uitstap, dan kunt u het thalassotherapiecentrum van Ile d’Oléron bezoeken, hier krijgt u verzorgingsbehandelingen terwijl u uitkijkt over de zee! En voor de sportievelingen zijn er fietsroutes en wandelpaden verspreid over het hele eiland, omringd door prachtige flora en fauna.