Sportieve vakanties midden in de natuur

De Charente Maritime et de Gironde zijn aantrekkelijke departementen die naast het plezier van het zwemmen, ontspanning en sport bieden, ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen.

Le Camping de l'Estuaire **** biedt vakantiegangers een onvergetelijke tijd in Charente Maritime!

De keuze uit tochten met de fiets, te voet of te paard, dankzij de manege in Saint Thomas de Cônac op 3,5 km van de camping, vissen, golfen, watersporten, deze regio biedt voor elk wat wils.

Voor fietsfanaten

De Vélodyssée®, die in 2012 geopend werd, is de langste fietstocht in Frankrijk. Hij loopt langs de Atlantische kust van Noorwegen tot Portugal langs ongeveer 8200 km, het parcours eindigt aan de voet van de "Dune du Pilat", de hoogste duinpan van Europa! Ontdek de parels van onze regio met de Atlantische oceaan als decor.

Voor liefhebbers van glijden

Niet ver van Charente Maritime kan de Gironde trots zijn op 126 km strand waar aan surfen, kitesurfen, bodyboarden, zeilwagenrijden en zeekajakken wordt gedaan. Er zijn ook grote meren en een waternetwerk van 400 km waar gevaren kan worden. Bovendien de rivieren zoals La Leyre en de Isle zijn erg goed te ontdekken per kano. Wacht niet langer en zoek het plekje dat het best bij u past!

Speciaal

Vlieg voor het eerst met een ULM (ultralichtmotorvaartuig) mee, op nog geen uur van Camping de l'Estuaire ****, in Prignac-et-Marcamps. 15 tot 30 minuten voor een onvergetelijke ervaring langs de mooiste landschappen.

Over de paden van de route naar Santiago

De wegen die leiden naar Santiago de Compostella bestaan uit de routes die genomen worden door de pelgrims op doortocht naar Compostella. De Route van Tours, die door het departement Charente Maritime loopt, is de belangrijkste route voor de tocht van de pelgrims naar het Baskenland. Aan de rand van deze belangrijke route tekenen zich allerlei paden af. Tijdens een echte pelgrimstocht of gewoon tijdens een stevige wandeltocht kunt u de gevarieerde steden en landschappen die de Charente Maritime zo rijk maken ontdekken.